Het begin van een nieuwe werkweek
Hallo,
Vanmorgen ben ik vrolijk wakker geworden en keek ik er naar uit om de gasten terug te zien. Na mijn ontbijt zag ik op straat iets wat me toch echt wel schokte. Een oude vrouw stond recht boven een rioolputje om zo rechtstaand op straat te plassen, of om gewoon haar plas te laten lopen. Het was een van die vele oude mensen die op straat een bedelend bestaan leiden. Ik vond het echt wel schrijndend dat die vrouw op zo'n mensonwaardige manier naar het toilet moest gaan, als ik het zo al kan benoemen. Het gebrek aan zorg voor de ouderen hier in Bolivia vind ik eigenlijk het meest schrijnende dat ik hier al gezien heb. Het stuit me tegen de borst dat mensen in hun laatste levensfase eenzaam op straat moeten proberen te overleven.
Eenmaal aangekomen op mijn werk werd mijn naam langs alle kanten geroepen, iedereen had blijkbaar hulp nodig. Ze vraqen dan wel hulp, maar hun aandacht is zo vlug afgeleid. Als ze zich al een halve minuut kunnen concentreren is het al veel. Het is natuurlijk niet evident, als er iemand (ik dus) je vraagt om je te concentreren op staartdelingen, terwijl anderen in dezelfde zaal aan het spelen, roepen, vechten, hollen, ... , zijn. Een rustige studieomgeving zou soms wel handig zijn,
Aurelio heeft zich met een aantal jongens afgezonderd en hij gaat vanaf vandaag engelse les geven aan een groepje jongens. Achteraf bleek zijn groepje zo heterogeen te zijn samengesteld dat het ook weer niet haalbaar is. Alle leeftijden en alle niveaus zitten hier dan ook door mekaar. Vanaf morgen gaat hij in gediversieerde groepjes werken. Ik ben benieuwd.
Ik heb me vandaag vooral bezig gehouden met individuele begeleiding, in de voormiddag rekenen en spaanse woordenschat,, in de namiddag tekenen en schilderen, en dat is me prima bevallen. Het was een heel fijne werkdag, waarin een heel aantal jongens zich ook weer zeer aanhankelijk toonde.
Het is ook wel fijn dat je, hoe beter je de jongens leert kennen, merkt dat ze allemaal toch hun individuele behoeftes hebben, en dat je dan ook kan inspelen op die behoeftes. Met een aantal jongens heb ik toch echt al een stevige band opgebouwd, en dat voelt echt wel goed aan.
Patrick
Hay Kozze,
het gaat je daar precies al goed af hé?
Het volgen van je verhalen zorgt voor een welgekomen afleiding, kijk er eigenlijk al een beetje naar uit....zoals ik elke dag de site van het laatste nieuws bezoek....maar dan persoonlijker hé.
Het amusement nog, en hou ons op de hoogte.
Groetjes
Michael, Inge en Mauro