patrickvannoyen.reismee.nl

weer even reageren op jullie reacties

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties, dat motiveert me om te blijven schrijven.

Bericht voor Tante Godelieve:

Vermits ze hier Sinterklaas niet vieren is het hier al al kerst wat de klok slaat sinds begin december. Wordt het commercieel aangepakt, ik zou zeggen oordeel zelf: Mega grote reclames met de kerstman op van Coca Cola en van Pepsi: Door bedrijven gesponsorde kerststalletjes, kerstmannen in de winkelstraat, verkoopsters in winkels met kerstmutsen op, vandaag heb ik aan een gevel de eerste hangende kerstman gezien en gisteren had de hond hier in het hotel een kerstkostuum aan. (Ik was blij voor dat beest dat hij het vanmorgen niet meer aanhad.) Ik moet wel zeggen dat ik vind dat Halloween nog commercieler was - ik kwam toen zelfs een hond tegen met een haloweenpakje aan, een zwart pakje met witte botten en een doodshoofd op - maar ik was toen in Sucre, een kleine stad, en dan valt dat natuurlijk meer op.

Bericht voor Tante Jeannine

Volgens mij breit mama helemaal niet veel. Als mama of jij graag wol willen, laat het me dan morgen weten, en zo ja eventuele hoeveelheid en kleur, dan zal ik vrijdag nog eens uitkijken.

Bericht voor San

Het vreemde is dat ze op de altiplano geen dalen hebben. Als je van een bergpas terug naar beneden gaat moet je maar afdalen tot zo maximaal 4200 m. Ze kennen geen diepe dalen, dus dat maakt het relatief comfortabel om rond te trekken. Het is wel vreemd zo een berglandschap zonder diepe dalen.

Bericht voor Parrain Raymond

Bedankt voor je tip, maar het probleem zou kunnen zijn dat ik niet rechtstreeks naar Brussel vlieg, maar moet overstappen in Miami en Madrid, en dat je in Miami waarschijnlijk zelf met je baggage door de controle moet, die wordt niet automatisch overgeheveld van het ene vliegtuig naar het andere. Ik zal de cactusjes in elk geval gewoon tussen de vuile was steken.

Een groen witte muts met flochkes. Nee, die ga ik hier niet vinden. Dat zijn niet echt de kleuren van de typische mutsen hier. Misschien zou je in Santa Cruz een groen witte muts kunnen vinden, want Oriente de Petroleo uit Santa Cruz is net voetbalkampioen geworden en die spelen in groen wit, maar dan zal het wel een muts zonder flochkes zijn, want in Santa Cruz dragen ze geen typisch Boliviaanse kleren. Die muts zal niet lukken, en het is misschien maar beter zo zeker om de rust en de vrede in de familie te bewaren.

tot zover,

Patrick

San

altiplano betekent hoogplateau, Patrick ;-)

en met hoogtepunten, dieptepunten,
en hoogvlakten doelde ik trouwens
niet enkel op het landschap,
gesnopen ?
:-)
San

Willy

Voor de geïnteresseerden even een vergelijk met Peru-Huanuco.
Daar heb je 2 delen in de Andes. Van West naar Oost, eerst een hoge en relatief brede keten +4000 a 6000m, dan een altiplano gaande van 3500 tot 2000 m (Huanuco) en daarna nog een keten van zowat 3000 m. Die vormt de abrupte scheiding met het vochtige-warme Amazonegebied.
Het hoge deel van de Andes is doorsneden door heel diepe dalen (grofweg in de lengte van de ketens).
Hier kan je (met de 4*4) vertrekken op een pas 5000m hoog en koud (sneeuw), kronkelend dalen tot de bodem 2500m - warm en droog en dan terug naar omhoog tot 5500 m. Tijdens dit traject (enkele uren) kom je verschillende klimatologische gebieden tegen - van diep in de dalen woestijndoog > bebost > gras > Alpien.

tante Jeannine

Bedankt voor uw voorstel Patrick.
Ik denk dat je al genoeg bagage hebt.
En er zijn zoveel verschillende kleuren en diktes van wol, zoiets moet ik zelf kunnen kiezen. Maar alvast bedankt!
Ik wens u nog een goede vlucht naar Belgie!
tante Jeannine

Willy

Dag Patrick,
indien je Zaterdag 18 terugkomt van Bolivie, kijk dan even uit naar H-H&R (mijn zus en co) in Madrid, ze zitten misschien op het zelfde vliegtuig zo. 19/12 om MAD 16:05 - BRU 18:20
Tot zondag (°°)